Groenmarktkerk Haarlem

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ademsteun: inloop-benefietconcert voor Oekraïne

20 mei 2022, 19:30 - 22:30

Oekraïense en Russische zingen samen in benefietconcert Ademsteun

De Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko en de Russische zangeres/dirigent Tatiana Lina zijn al jaren vriendinnen. Ook zingen ze al geruime tijd in Nederland samen. Hun  stemmen hebben een prachtige harmonie. Dat de oorlog hun landen lijnrecht tegenover elkaar heeft gezet is voor beiden een verschrikking. Samen zetten zij zich nu in om via zang en muziek geld in te zamelen voor Oekraïne.

Steun voor dagelijkse maaltijd 
Tatiana Lina: “Met zang, met je adem, steun bieden is een eenvoudige maar fantastische manier om onze krachten te bundelen. Door onze Oekraïense contacten hebben we direct contact met belangrijke lokale Oekraïense hulporganisaties. Eén van de initiatieven die met het concert worden gesteund is de sterrenkok Levgen Klopotenko (de Oekraïense Jamie Oliver). Hij verzorgt dagelijks honderden gratis maaltijden in Lviv. En verspreidt ze onder vluchtelingen, militairen en mensen die in de metrostations verblijven. Ook gaat een deel van de opbrengst naar een noodvoedseldienst in Kiev, die brood bakt, medicijnen en voedsel rondbrengt aan ondergedoken families.”

Zeer afwisselend
Maryana Golovchenko: “Ademsteun is een avond waar iedereen welkom is. Je kan om half acht komen en de hele avond blijven, maar je mag ook in- en uitlopen tussen de verschillende optredens. We zingen mooie Oekraïense liedjes uit mijn jeugd. Maar ook heel veel andere muziek: prachtig klassiek, pop en volkse melodieën uit verschillende landen. Superafwisselend eigenlijk door de verschillende groepen. En de opzwepende muziek van balkanband Gadjo Orkestra is heel aanstekelijk!”.

Tatiana en Maryana zingen samen in het Quadriga Quartet, waarin de stemmen een betoverende vlechtwerk weven.

Meer informatie over het concert en de groepen die optreden: www.wereldkoorhaarlem.com/ademsteun

Het concert begint om 19.30 uur, de deur is vanaf 19.00 open.

Gegevens

Datum:
20 mei 2022
Tijd:
19:30 - 22:30
Evenement Categorie: