Groenmarktkerk Haarlem

Concerten & evenementen

Er zit weer muziek in de Groenmarktkerk!

 

Door de coronabeperkingen hebben we in het afgelopen jaar geen concerten of andere evenementen kunnen behuizen, maar vanaf juli zijn we weer actief. Uiteraard gelden de actuele coronaregels waarover men bij ieder evenement geïnformeerd wordt..

A G E N D A


Geen concerten of evenementen gepland

 

Wilt u in 2021 onze kerk huren of een concert organiseren?
Klik dan hier.

EERDERE EVENEMENTEN


Malle Babbe is Afgelast

Het concert van Vrouwenkoor Malle Babbe onder leiding van Leny van Schaik is helaas afgelast.

Meer weten »

Kleinkoor Amsterdam & ’t Noorderlichtkoor (Uitgesteld)

Duo-concert van twee koren onder leiding van Wiebe Gotink met lederen van onder meer Bruckner, Manneke, Bach en Gilkyson.

Meer weten »

Missa Criolla Afgelast 🙁

OOK HELAAS IS MISSA CRIOLLA AFGELAST IVM DE CORONAMAATREGELEN.   Stichting Vriendenconcerten heeft een bijzonder programma samengesteld van Europese en Zuidamerikaanse Advents muziek, met als finale de beroemde Missa Criolla van Ariel Ramirez. Met medewerking van het Huygens Vocaal Ensemble...
Lees meer

Meer weten »

Kerstmarkt 2021 is afgelast

Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Haarlem zal de Groenmarktkerk ook open zijn en vrijelijk te bezoeken. De kerk is dan stemmig versiert en er is een erg leuke expositie van tientallen kerststallen die de afgelopen jaren verzameld zijn. Op gezette tijden gedurende deze drie dagen zal er koorzang klinken, verzorgt door verschillende koren uit Haarlem.

Meer weten »

Unieke expositie van kerststallen

Maar liefst 300 kerststallen staan uitgestald in de hele kerk. Ze komen uit alle hoeken van de wereld. Want de kribbe staat overal. Het is bijzonder om te zien hoe onder diverse volken en culturen het verhaal van Maria en Jozef en de...
Lees meer

Meer weten »

Locatietheater Panis Angelicus wordt uitgesteld

Op donderdag- en vrijdagavond 2 en 3 december nemen de podiumkunstenaars van Moving Academy of Performing Arts (MAPA) ons mee in een bijzonder licht-, klank- en schouwspel. Middels mime, muziek, zang- en lichtprojecties wordt de binnen- en de buitenruimte van de Groenmarktkerk getransformeerd.

Meer weten »

Nationale Hannie Schaftherdenking besloten

Vanwege de corona maatregelen zal de herdenkingsbijeenkomst in de Groenmarktkerk alleen toegankelijk zijn voor genodigden. de hele herdenking is live te volgen via een link op de site HannieSchaft.nl. Een vast en zeer gewaardeerd onderdeel van de Herdenking is de...
Lees meer

Meer weten »

Haarlems Amateur Symfonie Orkest

Middagconcert van 15.00 tot 17.00 uur: een gevarieerd repertoire ten gehore brengen van Beethoven Symfonieën 7 & 8 en het Triple concert, Slavische dans nr. 4 van Dvořák, Gabriel’s Oboe van Ennio Morricone en Richard Meyer’s Millennium. Zo is er...
Lees meer

Meer weten »

VU Kamerorkest, o.l.v. Jasper de Waal

Met de Rhapsody-Concerto van Martinu en Beethovens Derde symfonie “Eroïca”.Die symfonie luidde in 1805 een nieuw tijdperk in en verlegde diverse grenzen!

Meer weten »

Stilteconcert

In dit stilteconcert neemt Cinema Paradiso je samen met de Haarlemse redacteur, filmmaker en schrijver Cherry Duyns mee op een muzikale reis die je raakt.

Meer weten »