Groenmarktkerk Haarlem

Vieringen

We vieren (met de corona regels)

Ondanks de lockdown en de beperkingen vanwege de corona proberen we met elkaar de kerk open te houden voor persoonlijk gebed, voor vieringen en meditatieve bijeenkomsten op werkdagen en de zondagmorgen viering. Maar wel met de beperking van maximum van 70 aanwezigen en de corona regels (zien onder). Zie onder voor het overzicht van de vieringen in de komende weken. Voor iedereen die niet aan een viering deel kan of wil deelnemen vanwege corona is er wel gelegenheid voor persoonlijk gebed, om een kaarsje aan te steken of om tot rust te komen in de stilte. De kerk is daarvoor op alle werkdagen, en in de zomermaanden ook op zaterdag, geopend tussen 14.00 en 16.00 uur.

 

Overzicht van de vieringen voor de komende weken:

Zondag 29 augustus, 10.30 uur, themaviering, Antoniusgemeenschap met voorganger Wim Blum

Zondag 5 september, 10.30, Woord- en gebedsviering met voorgang Leonard Besselink, met aansluitend parochiebijeenkomst

Zondag 12 september, Woord- en gebedsviering met voorganger Broeder Savio

Zondag 19 september, Woord- en gebedsviering met voorganger Fred Visser

Zaterdag 18 september, 16.00 uur, Aperitief voor de ziel, door de Antonius Gemeenschap

Zondag 26 september, 10.30 uur, Woord- en gebedsviering met voorganger Alison McDonnell

Zondag 3 oktober 10.30 uur, Woord- en communieviering met voorganger diaken Rob Mascini

De Corona regels in onze kerk

Als u naar de kerk komt voor een viering of gebedsbijeenkomst, wordt u bij binnenkomst gevraagd om uw handen met desinfecterende gel te reinigen en uw naam en telefoonnummer op de lijst te noteren. Daarna kunt u plaats nemen op één van de daarvoor bestemde plekken in de kerk. U ziet vanzelf welke banken gebruikt kunnen worden en er zijn mensen aanwezig die u hierbij kunnen helpen. Het is niet meer verplicht om binnen de kerk een mondkapje op te doen.

Als het maximale toegestane aantal mensen is bereikt, mag er niemand meer naar binnen. Blijf alstublieft op uw plaats zitten en houdt u zich altijd aan de verplichte anderhalve meter, ook bij het binnen komen en weer naar buiten gaan. Het is allemaal niet zo gemoedelijk als we gewend zijn, maar als we ons aan de regels houden, kunnen we in ieder geval weer samenkomen en samen bidden en vieren.


Zondag 
Om 10.30 uur: woord- en communieviering of gebedsviering, een enkele keer een Euchristieviering


Door de week

Elke dinsdag en vrijdag is er om 12.30 uur een communieviering met een kort woord van Broeder Savio Ebben. Deze viering is naderhand te volgen via youtube kanaal “broederSavio”.

Elke eerste maandag van de maand om 12.30 uur
is er het Vredesgebed voor stad en wereld;
op andere maandagen is de Adempauze, een moment van bidden, stilte en muziek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Groenmarktkerk, Stem in de Stad en VPSG. Iedereen is hierbij welkom.

Stiltecentrum
De Groenmarktkerk is elke werkdag geopend van 14:00 tot 16:00 uur. In de zomermaanden ook op zaterdagmiddag.