We vieren met beperkingen

Ondanks de lockdown en de beperkingen vanwege de corona proberen we met elkaar de kerk open te houden voor persoonlijk gebed, voor vieringen en meditatieve bijeenkomsten op werkdagen en de zondagmorgen viering. Maar wel met de beperking van maximum van 30 aanwezigen en de corona regels (zien onder). Zie onder voor het overzicht van de vieringen in de komende maand. Voor iedereen die niet aan een viering deel kan of wil deelnemen vanwege corona is er wel gelegenheid voor persoonlijk gebed, om een kaarsje aan te steken of om tot rust te komen in de stilte. De kerk is daarvoor op alle werkdagen geopend tussen 14.00 en 16.00 uur.

In de 40 dagen tijd: elke dag om 12.30 uur een vastendienst

In de vastentijd vanaf aswoensdag 17 februari tot 29 maart, het begin van de Goede week, is er elke maandag t/m zaterdag om 12.30 een eenvoudige dienst. Elke dag zal er een maatschappelijk thema als leidraad dienen. De Antonius Gemeenschap organiseert deze vieringen in samenwerking met vele voorgangers van andere achtergronden. We treden hiermee in de voetsporen van Antonius van Padua, die tijdens de vastentijd in Padua in 1231 elke dag aandacht vroeg voor een sociaal probleem.

We wijken enkele malen van het tijdstip van 12.30 uur af: de zondagsviering blijft om 10.30 uur en op 20 februari en 20 maart wordt de vastendienst gehouden tijdens de maandelijkse Apéritief voor de Ziel (elke derde zaterdag van de maand). Deze blijft om 16.00 uur.

Overzicht van de vieringen voor de komende maand

Zondag 7 februari, 10.30 uur, Woord- en communieviering met voorganger diaken Rob Mascini

Zondag 14 februari , 10.30 uur , Woord- en gebedsviering met voorganger Fred Visser

Aswoensdag 17 februari, 19.30 uur, Eucharistieviering met voorganger pastor Bob van Oploo

Zaterdag 20 februari, 16.00 uur, Aperitief voor de Ziel, door Antonius Gemeenschap

Zondag 21 februari, 10.30 uur, Woord- en gebedsviering, voorganger: Alison McDonnell

Zondag 28 februari, 10.30 uur, Woord- en gebedsviering, voorganger: Leonard Besselink

Maandag 1 maart, 12.30 uur, Vredesgebed, door Antonius Gemeenschap

Zondag 7 maart, 10.30 uur, Woord- en communieviering met voorganger diaken Rob Mascini

De Corona regels in onze kerk

Als u naar de kerk komt voor een viering of gebedsbijeenkomst, wordt u bij binnenkomst gevraagd om uw handen met desinfecterende gel te reinigen en uw naam en telefoonnummer op de lijst te noteren. Daarna kunt u plaats nemen op één van de daarvoor bestemde plekken in de kerk. U ziet vanzelf welke banken gebruikt kunnen worden en er zijn mensen aanwezig die u hierbij kunnen helpen. We verzoeken u tijdens het lopen door de kerk een mondkapje op te doen. Op uw zitplaats kunt u het afdoen.

Als het maximale toegestane aantal mensen is bereikt, mag er niemand meer naar binnen. Blijf alstublieft op uw plaats zitten en houdt u zich altijd aan de verplichte anderhalve meter, ook bij het binnen komen en weer naar buiten gaan. Het is allemaal niet zo gemoedelijk als we gewend zijn, maar als we ons aan de regels houden, kunnen we in ieder geval weer samenkomen en samen bidden en vieren.

Zondag
Om 10.30 uur: woord- en communieviering of gebedsviering, een enkele keer een Euchristieviering

Door de week

Elke dinsdag en vrijdag is er om 12.30 uur een communieviering met een kort woord van Broeder Savio Ebben. Deze viering is naderhand te volgen via youtube kanaal “broederSavio”.

Elke eerste maandag van de maand om 12.30 uur
is er het Vredesgebed voor stad en wereld;
op andere maandagen is de Adempauze, een moment van bidden, stilte en muziek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Groenmarktkerk, Stem in de Stad en VPSG. Iedereen is hierbij welkom.

Stiltecentrum
De Groenmarktkerk is elke werkdag geopend van 14:00 tot 16:00 uur. In de zomermaanden ook op zaterdagmiddag.