Groenmarktkerk Haarlem

Vieringen van de Groenmarktgemeenschap

Iedereen is van harte welkom om de onderstaande vieringen bij te wonen.

Let op: de vieringen vinden niet meer plaats in de Groenmarktkerk, maar in de parochiezaal in de pastorie naast de kerk. Daarnaast is de Groenmarktgemeenschap elke maand een keer te gast in de viering van een andere geloofsgemeenschap in Haarlem.

Zondag 28 mei vieren we Pinksteren, er is geen viering aan de Nieuwe Groenmarkt, maar wel een oecumenische viering om 10.00 uur in de Oude Bavo op de Grote Markt.

Maandag 1 juni, 12.30 uur: Vredesgebed door de Antonius Gemeenschap, dat deze keer plaatsvindt in de Kerk van Jezus Christus en de Heiligen der Laatste dagen, Frieslandlaan 15.

Zondag 4 juni, 10.30 uur: Woord- en communieviering met diaken Rob Mascini en lector Karin Ottenhoff, in de zaal van Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22.

Zondag 11 juni, 10.30 uur: Woord- en gebedsviering met voorganger Wim Blüm, in de parochiezaal, Nieuwe Groenmarkt 12.

Zaterdag 17 juni, 16.00 uur: Aperitief voor de Ziel door de Antonius Gemeenschap, in Buurtcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20. Met als voorganger pater Franciscaan Rob Hoogeboom.

Zondag 18 juni, 10.30 uur: Woord- en gebedsviering met voorganger Leonard Besselink, in de parochiezaal, Nieuwe Groenmarkt 12.

Zondag 25 juni: geen viering. misschien samen met andere parochianen op bezoek in een andere kerk?

Zondag 2 juli: 10.30 uur: Woord- en communieviering met diaken Rob Mascini en lector Karin Ottenhoff, in de pastorie, Nieuwe Groenmarkt 12

Andere gebedsbijeenkomsten


Elke dinsdag en vrijdag is er om 12.30 uur een woord- en communieviering
met een kort woord van Broeder Savio Ebben. Deze viering is naderhand te volgen via Youtubekanaal “BroederSavio”. Deze viering wordt met ingang van januari gehouden in de pastorie, Nieuwe Groenmarkt 12.

Elke eerste maandag van de maand om 12.30 uur is er het Vredesgebed voor stad en wereld.

Op elke 3e zaterdag van de maand is het Apéritief voor de Ziel. Deze gebedsbijeenkomsten worden georganiseerd door de Antonius Gemeenschap in samenwerking met voorgangers van andere religies. Sinds de sluiting van de Groenmarktkerk worden deze bijeenkomsten elke maand in een andere Haarlemse kerk gehouden. Dit noemen we ‘Antonius Gemeenschap op Reis‘. Voor meer informatie over alle locaties zie de site van de Antonius Gemeenschap.

Op de overige maandagen om 12.30 uur is de Adempauze: een meditatieve bijeenkomst van bidden, stilte en muziek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Groenmarktgemeenschap, Stem in de Stad en VPSG. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de parochiezaal van de pastorie, Nieuwe Groenmarkt 12. Iedereen is hierbij welkom.