Vieringen van de Groenmarkt Kerkgemeenschap

Iedereen is van harte welkom om de onderstaande vieringen bij te wonen.

Let op: Sinds de sluiting van de Groenmarktkerk vinden de vieringen en andere bijeenkomsten van de Groenmarkt Kerkgemeenschap plaats in de grote zaal van de pastorie naast de kerk, op Nieuwe Groenmarkt 12. Elke maand zijn we op een zondag te gast op een andere locatie met een eigen viering of in de viering van een andere geloofsgemeenschap in Haarlem. Zie hiervoor het rooster van alle vieringen:

Zondag 14 juli, 10.30 uur: Eucharistieviering met pastor Bob van Oploo en lector Mia Vlugt

Zaterdag 20  juli, 16.00 uur: Aperitief voor de Ziel door de Antonius Gemeenschap, Oud Katholieke kerk, Kinderhuissingel 76

Zondag 21 juli, 10.30 uur: Woord- en gebedsviering met voorganger Wim Blüm en lector Rhodé de Graaf

Zondag 28 juli, 9.30 uur: dus ander tijdstip en locatie: We zijn welkom in de familieviering in de Joseph Kerk, Jansstraat 43

Zondag 4 augustus, 10.30 uur: In de zaal van Stem in de in stad: Woord- en communieviering met diaken Rob Mascini en lector Karin Ottenhoff

Maandag 5 augustus, 12.30 uur: Vredesgebed door de Antonius Gemeenschap, Oud Katholieke Kerk, Kinderhuissingel 76

Zondag 11 augustus, 10.30 uur: Woord- en gebedsviering met voorganger Broeder Savio en lector Mia Vlugt.

Zaterdag 17 augustus, 16.00 uur: Aperitief voor de ziel, door de Antonius Gemeenschap, Oud Katholieke Kerk, Kinderhuissingel 74

Zondag 18 augustus, 10.30 uur: op bezoek bij de Remonstrantse kerk voor de Zomerdienst met voorganger Silvio Roduner, Oranjekade 1.

Zondag  25 augustus, 10.30 uur: Woord- en gebedsdienst met voorganger Alison McDonnell en lector Jan Mathijs Cuypers

Andere vaste gebedsbijeenkomsten

Elke dinsdag en vrijdag is er in de pastorie Nieuwe Groenmarkt 12 om 12.30 uur een woord- en communieviering.  Broeder Savio Ebben is gelukkig herstellend van ziekte en zal weer voorgaan in deze korte viering.

Elke eerste maandag van de maand om 12.30 uur is er het Vredesgebed voor stad en wereld. Deze korte gebedsviering met muziek en zang wordt georganiseerd door de Antonius Gemeenschap in de kerk van de Oud katholieken, Kinderhuissingel 76.

Op de overige maandagen om 12.30 uur is de Adempauze: een meditatieve bijeenkomst van bidden, stilte en muziek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Groenmarkt Kerkgemeenschap, Stem in de Stad, VPSG en Antonius Gemeenschap. De locatie is de parochiezaal van de pastorie, Nieuwe Groenmarkt 12. Iedereen is hierbij welkom.

Op elke 3e zaterdag van de maand is het Apéritief voor de Ziel. Deze gebedsbijeenkomsten worden georganiseerd door de Antonius Gemeenschap in samenwerking met voorgangers van andere religies.