Groenmarktkerk Haarlem

Vieringen van de Groenmarktgemeenschap

Iedereen is van harte welkom om de onderstaande vieringen bij te wonen.

Let op: de vieringen vinden niet meer plaats in de Groenmarktkerk, maar in de parochiezaal in de pastorie naast de kerk. Daarnaast is de Groenmarktgemeenschap elke maand een keer te gast in de viering van een andere geloofsgemeenschap in Haarlem.

Zondag 12 maart, 10.30 uur: 3e zondag van de Vasten, met voorganger Leonard Besselink en lector Paul van Engen. De locatie is Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22.

Zaterdag 18 maart, 16.00 uur: Apéritief voor de Ziel door de Antonius Gemeenschap in de Fonteinkerk, Frans Halsplein/Schoterweg  14.

Zondag 19 maart, 10.30 uur: 4e zondag van de Vasten, met voorganger Wim Blüm, in de parochiezaal, Nieuwe Groenmarkt 12.

Zondag 26 maart is er geen viering aan de Nieuwe Groenmarkt; iedereen is uitgenodigd voor de Eucharistie-familieviering in de St Josephkerk aan de Jansstraat: om 9.30 uur.

Palmzondag 2 april, 10.30 uur: Woord- en communieviering met diaken Rob Mascini en lector Mia Vlugt, in de parochiezaal, Nieuwe Groenmarkt 12.

Maandag 3 april, 12.30 uur: Vredesgebed door de Antonius Gemeenschap, dat plaatsvindt in de Luthersekerk in de Witte Herenstraat 22.

Witte Donderdag 6 april, 19.00 uur: Eucharistieviering met pastor Bob van Oploo en lector Alison McDonnell, in de parochiezaal, Nieuwe Groenmarkt 12.

Goede Vrijdag 7 april, 15.00 uur: Woord- en gebedsviering met Broeder Savio en lector Simone Westra, in de parochiezaal, Nieuwe Groenmarkt 12.

Paaswake zaterdag 8 april, 19.30 uur: Woord- en gebedsviering met Broeder Savio en Leonard Besselink, in de parochiezaal, Nieuwe Groenmarkt 12.

Pasen zondag 9 april, 10.30 uur: Woord- en communieviering met diaken Rob Mascini en lector Karin Ottenhoff in de parochiezaal, Nieuwe Groenmarkt 12.

Andere gebedsbijeenkomsten


Elke dinsdag en vrijdag is er om 12.30 uur een woord- en communieviering
met een kort woord van Broeder Savio Ebben. Deze viering is naderhand te volgen via Youtubekanaal “BroederSavio”. Deze viering wordt met ingang van januari gehouden in de pastorie, Nieuwe Groenmarkt 12.

Elke eerste maandag van de maand om 12.30 uur is er het Vredesgebed voor stad en wereld.

Op elke 3e zaterdag van de maand is het Apéritief voor de Ziel. Deze gebedsbijeenkomsten worden georganiseerd door de Antonius Gemeenschap in samenwerking met voorgangers van andere religies. Sinds de sluiting van de Groenmarktkerk worden deze bijeenkomsten elke maand in een andere Haarlemse kerk gehouden. Dit noemen we ‘Antonius Gemeenschap op Reis‘. Voor meer informatie over alle locaties zie de site van de Antonius Gemeenschap.

Op de overige maandagen om 12.30 uur is de Adempauze: een meditatieve bijeenkomst van bidden, stilte en muziek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Groenmarktgemeenschap, Stem in de Stad en VPSG. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de parochiezaal van de pastorie, Nieuwe Groenmarkt 12. Iedereen is hierbij welkom.