We mogen vieren.

We mogen weer samenkomen en vieren in de kerk, al is het wel met beperkingen en regels. Dat kan met maximaal 30 mensen, zoals de regels die in het hele land gelden. U hoeft zich niet tevoren aan te melden.

Hoe gaan we het doen? Als u naar de kerk komt, wordt u bij binnenkomst gevraagd om uw handen met desinfecterende gel te reinigen en uw naam en telefoonnummer op de lijst te noteren. Daarna kunt u plaats nemen op één van de daarvoor bestemde plekken in de kerk. U ziet vanzelf welke banken gebruikt kunnen worden en er zijn mensen aanwezig die u hierbij kunnen helpen. We verzoeken u tijdens het lopen door de kerk een mondkapje op te doen. Op uw zitplaats kunt u het afdoen.

Als het maximale toegestane aantal mensen is bereikt, mag er niemand meer naar binnen. Blijf alstublieft op uw plaats zitten en houdt u zich altijd aan de verplichte anderhalve meter, ook bij het binnen komen en weer naar buiten gaan. Het is allemaal niet zo gemoedelijk als we gewend zijn, maar als we ons aan de regels houden, kunnen we in ieder geval weer samenkomen en samen bidden en vieren.

Het Stiltecentrum is open op weekdagen tussen 14.00 en 16.00 uur. Er is voldoende ruimte om afstand te houden.

De Woord- en Communievieringen op dinsdagen en vrijdagen worden zoals altijd weer om 12:30 uur gehouden.

Voor de Eucharistievieringen in de St. Bavokathedraal gelden dezelfde beperkingen van aantallen, maar de vieringen blijven ook te volgen via de livestream: https://rkhaarlem.nl .

De maandelijkse viering van de Antonius Gemeenschap wordt gehouden op de derde zaterdag van de maand om 16.00 uur. Ook hier gelden de bovenstaande aantallen en regels.

De wekelijkse Adempauze op maandagmorgen en het maandelijkse Vredesgebed starten om 12.30 uur. Ook hiervoor gelden de corona regels bij binnenkomst. Vanwege de corona beperkingen is na afloop het koffie drinken niet bij Stem in de Stad.

Om 10.30 uur: woord- en communieviering of gebedsviering

Door de week

Elke dinsdag en vrijdag is er om 12.30 uur een communieviering met een kort woord van Broeder Savio Ebben.

Elke eerste maandag van de maand om 12.30 uur
is er het Vredesgebed voor stad en wereld;
op andere maandagen is de Adempauze, een moment van bidden, stilte en muziek.

Stiltecentrum
De Groenmarktkerk is elke werkdag geopend van 14:00 tot 16:00 uur. In de zomermaanden ook op zaterdagmiddag.