Groenmarktkerk Haarlem

Fotoverslag van het bezoek aan de abdij van Egmond op 15 juni.

Met 28 mensen vertrokken we van de Nieuwe Groenmarkt richting de abdij, waar we hartelijk ontvangen werden met koffie en gebak. Hans Ooteman, als oblaat verbonden aan het klooster, gaf ons eerst uitleg over het ontstaan van de abdij en vertelde van het vroege kloosterleven en de Benedictijnse spiritualiteit. Daarna nam hij ons achtereenvolgens mee naar het museum, de kaarsenmakerij, de tuin en boomgaard, om te eindigen in de abdijkerk. Hier woonden we het middaggebed bij met de broeders en andere bezoekers. Nadat we de kerk met de mooie glas-in-lood afbeeldingen hadden bekeken stond de soep met broodjes al voor ons klaar. Menigeen ging nog de winkel in voor kaarsen, kaarten en andere souvenirs. Het was een reuze gezellige en informatieve dag.

Bekijk de foto’s die zijn gemaakt door Louise Koster, Linda Goes en Bernadette Meertens. Als je ze aanklikt kan je er doorheen klikken.