Groenmarktkerk Haarlem

Theatervoorstelling: ‘De vrouw die keuzes durfde te maken’

Elisabeth van Thüringen,

Het Elisabeth Gasthuis in Haarlem was naar vernoemd, totdat die naam begin jaren negentig na fusies in ziekenhuisland eerst werd veranderd in Kennemer Gasthuis en later in Spaarne Gasthuis. Maar op tal van plaatsen is haar naam nog verbonden aan ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, kleuterscholen en kinderdagverblijven. Over het korte maar heel bijzondere leven van Elisabeth van Thüringen (1207-1231) gaat de voorstelling ‘De vrouw die keuzes durfde te maken’.

Die voorstelling, van theatermakers Peter Vermaat en Emma van Dobben, is zaterdag 20 januari te zien in het huis van de Antonius Gemeenschap: de H.H. Anna en Mariakathedraal aan de Kinderhuissingel 74-76 in Haarlem. Aanvang 16 uur.

MEER INFORMATIE >