Groenmarktkerk Haarlem

Groenmarktkerk in de steigers

Vanochtend vroeg zijn de werkzaamheden begonnen voor het opknappen van de Groenmarktkerk. Er wordt van buiten geschilderd en waar nodig zal er herstelwerk worden gedaan. De komende tijd zal de kerk dus in de steigers staan.

De Groenmarktkerk is een rijksmonument en dat betekent dat dat er subsidiegeld beschikbaar is. Het rijk neemt de helft van de opknapkosten voor zijn rekening, voor de andere helft moet de kerk zelf zorgen. Daartoe is jaren geleden de ‘Stichting Vrienden van de Groenmarktkerk’ opgericht die door het exploiteren van de kerk als podium voor concerten en andere evenementen geld verzamelt. Dit is om het mild uit te drukken redelijk gelukt en de vrijwilligers van de Groenmarktkerk zijn er trots op de bijdrage te kunnen leveren zodat hun huis er weer voor jaren tegen kan.