Groenmarktkerk Haarlem

Antonius (s)preekt 40 dagen

Een dagelijkse bijeenkomst in de 40 dagen tijd
van 2 maart aswoensdag t/m 16 april stille zaterdag

THEMA: ONTMOETING MET DE ARMEN
Aanvang: elke werkdag en zaterdag om 12.30 uur. De viering duurt ongeveer 30 minuten.

In 1231 hield Antonius in Padua in de vastentijd elke dag een dienst op het plein van Padua, vele mensen kwamen naar hem luisteren omdat hij op kwam voor de zwakkeren en armen in de samenleving. Hij kon fel te keer gaan tegen de bewindspersonen omdat men de mensen onheus behandelden. Hij kwam voor hen op en daar waar mogelijk droeg hij zorg voor hen.

Ook de Antonius Gemeenschap wil opkomen voor de armen. Net als vorig jaar in de vastentijd houden we elke dag een viering: 40 dagen lang. Dit jaar met als thema: ontmoeting met de Armen. Deze vieringen houden we in samenwerking met voorgangers van andere geloofsovertuigingen.

Enkele afwijkende tijden: Op zondagen begint de viering om 10.30 uur.  En onze maandelijks Aperitief-voor-de-ziel houden we onveranderd op de zaterdagen 19 mrt en 16 april om 16.00 uur.

Hoe zien deze vieringen eruit? Dagelijks is er een andere voorganger die de viering verzorgt. Er is gebed, een lezing, gedicht of verhaal, en daarnaast een overweging en dit alles wordt afgewisseld met muziek en stilte.

We vragen aan de mensen een bijdrage voor de Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede en de kosten van de viering.

 

U bent van harte welkom.