Groenmarktkerk Haarlem

Parochiefeest: Veel gezelligheid en inspiratie 

Op 5 september gonsde het onze kerk: het jaarlijkse parochiefeest kon na uitstel door corona eindelijk gevierd worden. Het werd een extra feestelijke dag door de ontmoeting tussen parochianen, de stiltewachters van het Stiltecentrum en leden van de Antonius Gemeenschap.
De dag startte met de zondagse viering, waarin diverse voorgangers een rol vervulden: diaken Rob Mascini, Leonard Besselink, Broeder Savio, Karin Ottenhoff, Alison McDonnell en Wim Blüm. Een mooi voorbeeld van de huidige samenwerking in de Groenmarktkerk. Na afloop schoven de aanwezigen voor de lunch aan bij de feestelijke gedekte tafels achter in de kerk.

In de middag nam de inspirerende verhalenverteller Peter Vermaat ons mee naar de 13e eeuw. We gingen door het levensverhaal van Antonius van Padua, van Lissabon, Marokko tot in Italië. We werden opnieuw bevestigd in de waardering van diens passie en de Franciscaanse waarden, die in onze kerk nog dagelijks gestalte krijgen. Al met al een gezellige en inspirerende dag, met dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.