Groenmarktkerk Haarlem

Vredeskunstwerk op tournee

De kunstenaars Hans Bossmann en Talal Shkeifah hebben voor de Vredesweek in oktober van het afgelopen jaar samen een kunstwerk gemaakt dat gaat over de vrede in deze tijd. Het is een heel kleurrijk kunstwerk waar bezoekers ook zelf aan kunnen bijdragen. Het kunstwerk maakt een tournee langs allerlei locaties in Haarlem en zal de hele maand januari in de Groenmarktkerk te zien zijn. De kunstenaars leggen hier het hoe en waarom van hun werk uit: 

Hans Bossmann: ‘Dit werk nodigt mensen uit om het samen verder vorm te geven. De basis is een samenwerking tussen twee werelden: Talal en ik hebben een totaal andere achtergrond, stijl en ervaring. Dit levert een heel wringend beeld op, het is bijna niet te geloven dat het er zo uitziet! Het is de eerste keer dat ik zoiets doe en het werk gaat daarmee over mijn eigen grenzen heen.’ 

Talal Shkeifah: ‘Ik kom uit Syrië, dat met de oorlog in brand vloog en nog steeds brandt. Het is het recht van alle mensen om liefdevol samen te leven op de planeet die de grote moeder van ons allemaal is. Op de bal heb ik ideeën en symbolen getekend die oproepen tot vrede, liefde en tolerantie. Het was een geweldige ervaring om samen aan dit kunstwerk te werken.’