Groenmarktkerk - Nieuws
Groenmarktkerk
Parochie H. Antonius van Padua - Haarlem

Activiteiten van dag tot dag: zie pagina Agenda.

Projecten India en Burundi: klik hier

Verslag parochievergadering 5 april

Op 5 april was er een parochie­vergadering over de resultaten van het onderzoek naar de Groenmarkt­gemeenschap en de toekomst van onze parochie.
Klik hier voor het verslag (pdf)

Resultaten onderzoek Groenmarkt­gemeenschap

In 2012 heeft een groep medewerkers van de Groenmarkt op initiatief van Marc Wopereis onderzoek gedaan naar de "ervaringen, ideeën en verwachtingen van betrokkenen bij de Groenmarktkerk in Haarlem". Klik hier voor de resultaten.

Toekomstvisie

In 2009 en 2010 heeft het Parochiebestuur een toekomstvisie opgesteld, waarover op 27 januari 2010 is overlegd met vrijwilligers uit de diverse werkgroepen binnen de Groenmarktkerk en die is voorgelegd aan en goedgekeurd door het Bisdom. Naar aanleiding van ontwikkelingen binnen het bisdom vond een tweede overleg met vrijwilligers plaats op woensdag 18 mei 2011.
De huidige versie (december 2012) is op enkele kleine punten aangepast aan de tussentijdse ontwikkelingen.

Toekomstvisie Groenmarktgemeenschap (pdf)

Missie-projecten

De Groenmarktkerk ondersteunt dit jaar een tweetal projecten in India:

• India, provincie Karnataka -
    Dalits en Tribals

- Algemene info over project
    - Aanleg sanitaire voorzieningen
    Initiatiefneemster van dit project is Adelies Verster; e-mail: liesster@hetnet.nl
    Dit project wordt ondersteund door Wilde Ganzen. Dit betekent niet alleen dat we profiteren van de jarenlange ervaring van deze organisatie met ontwikkelingsprojecten, maar ook dat Wilde Ganzen het actieresultaat vermeerdert met 55%.

We danken u hartelijk voor uw steun en bijdragen.

• India - Straatkinderen
    Dit is een project van Nienke Miezenbeek en Eva Meuleman. U kunt Nienke volgen op haar India-blog.

Klik hier voor het laatste verslag van Nienke uit India.

• I Shule I Burundi
    In 2011 en 2012 heeft de Groenmarktkerk geld ingezameld om een school te bouwen in het plaatsje Gashoho, in de provincie Muyinga in Burundi.

Dit project is inmiddels overgenomen door Wilde Ganzen en zal door die organisatie worden afgerond. Bovendien vermeerdert Wilde Ganzen het actieresultaat met 55%.

We danken u hartelijk voor uw steun en bijdragen.

Lichtpunt

Korte biografie van en interview met Bart Beckers, Jezuïet en kapelaan aan de Krijtberg in Amsterdam. Een verlangen om God te dienen (artikel op Katholiek.nl)

Franciscusvieringen in 2013

Gebedsviering in het teken van Franciscus, eerste woensdag van de maand. Na afloop koffie of thee.

Nieuwsbrief 2012

Het jaarlijkse nieuwsoverzicht van de Groenmarkt is uit: Nieuwsbrief 2012 (pdf)

TV online Vaticanum II

ZDF-documentaire over het Tweede Vaticaanse Concilie:
        Revolution im Vatikan -
        50 Jahre Zweites Vatikanisches Konzil
        (uitgezonden op 25 nov. 2012)

ARD-docudrama over de rol van Dom Hélder Câmara op het concilie:
        Der Katakombenpakt -
        Das geheime Vermächtnis des Konzils
        (uitgezonden op 26 nov. 2012)

KERK EN AMBT
Eind augustus 2007 stuurden de dominicanen een boekje naar alle Nederlandse parochies en naar de Nederlandse bisschoppen. De inhoud van dit boekje en de reacties daarop zijn nog steeds actueel. Lees verder

VPSG
Reactie n.a.v. viering ter ere van 25-jarig jubileum van de VPSG. Meer info

Groenmarktcentrum Levensvragen
en Ouder Worden

Het "Groenmarktcentrum Levensvragen en Ouder Worden" brengt senioren die behoefte hebben aan een goed gesprek, in contact met mensen die goed kunnen luisteren. Meer info

Kontaktblad

Het Kontaktblad voor de herfst periode is verschenen
Klik op de volgende link om de digitale versie te downloaden: Kontaktblad oktober & november 2014

Als u de voorkeur geeft aan een gedrukte versie, kunt u het boekje achter in de kerk meenemen. We wensen u veel leesplezier!

Kontaktblad gemist?
Op de pagina Archief vindt u de voorgaande nummers.

Inleverdata kopij
Overzicht Kontaktblad 2014

Abonnement digitaal Kontaktblad
Klik hier als u een mailtje wilt ontvangen bij het uitkomen van elk nieuw Kontaktblad. Het mailtje bevat een link naar deze pagina, waar u het Kontaktblad kunt downloaden.

Opzeggen digitaal abonnement
Klik hier als u de herinnering bij het uitkomen van het Kontaktblad niet langer wilt ontvangen.

Adverteren in het Kontaktblad?
Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden voor adverteerders.

Dekenaat Haarlem, dekenaat Alkmaar
Klik hier voor meer informatie.

Websites met katholiek nieuws
www.katholiek.nl (voorheen isidorusweb.nl)
www.rkk.nl
www.dominicanen.nl

Oecumenisch
www.ikon.nl
www.kerknieuws.nl (IKON)

Historische info Groenmarktkerk
Meertens Instituut

Nieuwe bijbelvertaling online
www.biblija.net

Wilt u reageren?

E: groenmarktkerk@antenna.nl
T: 023-5311655 (op werkdagen van 9:30-12:30 uur).

Original design: Thomas Albrecht 2000 Design upgrade: webmaster GMK, 2009